Koji su alati potrebni za instalaciju R-Tile?

Jedna od mnogih prednosti korištenja R-Tile je da nisu potrebni specijalizirani alati osim: a. gumeni malj za povezivanje isprepletenih spojeva B. Stanley nož s konkavnom oštricom c. Prilikom rezanja industrijskih R-pločica alternativa Stanley nožu je električna ubodna pila ili stolna pila. Oštrica pogodna za rezanje drva je najbolja. d. ravni rub e. rezanje ploča i traka mjera f. olovka ili oznaka krede

Sirovine, kvaliteta i okoliš – zašto bih koristio R-Pločice?

R-Tek je vodeći svjetski proizvođač isprepletenih pločica stoga smo u mogućnosti kupiti najbolje sirovine po najpovoljnijim cijenama. Naša tvornica je najmodašnija i svaka proizvedena pločica je najuskvalitetnija. R-Tek radi na 9001 Standard kvalitete i sve pločice koje su odbijene recikliraju se kako bi se koristile u proizvodnji crnih pločica.

Koliko brzo nakon instalacije mogu koristiti svoj pod?

Možete koristiti svoj R-Tile pod odmah nakon što je instaliran. To je jedna od mnogih prednosti sustava podova R-Tile.

Mogu li se pločice ugraditi preko vinila/tepiha/oslikanog poda?

Preporučujemo da se pločice mogu ugraditi preko vinila i oslikanih podova, međutim kada će pločice biti postavljene na području gdje se nalaze tepih ili pločice tepiha, preporučuje se da se one uklone prije ugradnje.

Je li R-Tek proizvođač?

Da – R-Tek je specijaliziran za projektiranje i proizvodnju isprepletenih podnih sustava. Mi smo vodeći svjetski proizvođač i prodajemo naš asortiman proizvoda širom svijeta. Naša najmodamatija tvornica ima sjedište u Velikoj Britaniji. Imamo veliki asortiman dizajna i stalno na tržište donosimo nove i inovativne proizvode. Biti proizvođač omogućuje R-Teku da ponudi najpokurentnije cijene i proizvode koji su najvišeg standarda.

U kojim slučajevima trebam koristiti edhesive s R-Tile?

U velikoj većini primjena pločice mogu biti labave i nije potrebno ženje. Iznimke od toga su kada će pločice biti instalirane u području gdje se koristi viličar s vrlo visokim punjenjem. Primjeri ovog područja:

A. Doseg kamiona ili viličara na 3 kotača koji radi u skučenom prostoru s vrlo uskim krugovima okretanja.

B. Također preporučujemo da se edhesive koristi u instalacijama s ekstremnim varijacijama u temperaturama.

C. Područje s južnim vratima zaljeva koje je izloženo izravnoj sunčevoj svjetlosti. Edhesive bismo preporučili je FBall 81.

Ako vam je potreban dodatni savjet, ne ustručavajte se kontaktirati naš tehnički odjel.

Kako se održavaju pločice?

Molimo pogledajte naše upute za instalaciju i održavanje za detaljniji vodič za čišćenje, ali općenito preporučujemo da prvo pometete ili usisavate prašinu, a zatim [not wet] vlažne krpe pločice. Voda sama po sebi ili s malom količinom deterdženta bit će dovoljna za krpu ili rotacijsku sušilicu za ribanje ako je dostupna. Možete koristiti pufer s jastučićem od janjeće vune kako biste očistili čisti suhi pod do nevjerojatnog sjaja. Ako je potrebno, možete crijevo s poda sa svojim vrtnim crijevom ili perilicom energije [under 1300 psi] .

Od čega je R-Tile napravljen?

Pločice su izrađene od 100% PVC spoja, a nudimo i niz recikliranih pločica u crnoj i sivoj boji.

Može li se R-Tile instalirati vani?

Ne, ne preporučujemo korištenje R-Tile na otvorenom.

Koje su razlike između različitih debljina i dizajna R-Pločica?

Preporučujemo da se naša 7mm industrijska pločica od dovetaila koristi u okruženjima gdje su prisutni viličari ili vrlo gust promet. Za sva ostala područja debljina i dizajn površine stvar je izbora kupaca.

Kada koristite R-Tile u garaži okruženju što treba uzeti u obzir?

R-Tile je uspješno instaliran širom svijeta u domaćim i komercijalnim garažama stvarajući čisto i pametno okruženje bez prašine koje je estetski ugodno. Međutim, postoje neka važna razmatranja koja treba uzeti u obzir. Bojenje od automobilskih guma gumenim gumama zamrljat će gotovo svaku vrstu poda, uključujući goli beton, oslikane i vinilne podove. Mrlja je kemijska reakcija i neće oštetiti pločice ili utjecati na njihovu trajnost.

Što uzrokuje bojenje? bojenje je uzrokovano komponentom koja se koristi u proizvodnji automobilskih guma pod nazivom “6PPD”. [phenaline diamine] 6PPD je antioksidant i dodaje se gumenim proizvodima kako bi se odupro napadu ozona i ultraljubičastog svjetla na okoliš. Također ima druge blagotvorne učinke u oblikovanju same gume. Budući da povećava troškove izrade guma, proizvođači ga obično dodaju samo u gume mekših visokih performansi. Bojenje je tamnosive/zelene boje i pokazat će se u roku od 4 – 5 sati od kada se guma nalazi na pločici. Mrlja se ne može ukloniti jer se radi o kemijskoj reakciji između 6PPD-a i površine s kojom je u kontaktu.

Kako izbjeći problem bojenja jer je mrlja tamno siva/zelena daleko je manje očita u tamnijim bojama i gotovo se ne može neuništiti od boje naše tamnosive/antracite pločice [which also happens to be one of the smartest and most popular colours] . Također je manje očito u crnoj i zelenoj boji. Treba izbjegavati svijetlosivu, žutu, bijelu i crvenu boju. Ako želite koristiti pločice svjetlije boje kako biste uljepšali garažu ili radionicu, dizajnirajte pod u rasporedu koji uključuje različite boje pomoću pločica tamnije boje gdje će automobil biti parkiran. Sljedeći primjeri mogu biti od pomoći:

A. koristiti crne ili antracite pločice na kojima će gume sjediti

B. postavite trake od crnih/antracitinih pločica na kojima se gume odmaraju

C. dodajte crne/antracite pločice ispod motora gdje ulje može kapati

Katalitički pretvarači kada automobil radi katalizator dobiva izuzetno vruće i ako je automobil ostao trčanje dok sjedi na pločicama to može uzrokovati pločice izravno ispod pretvarača proširiti kroz toplinu. To je samo privremeni problem i pločice će se smanjiti na izvornu veličinu nakon što se ukloni izvor topline. U prometnoj komercijalnoj garaži vrijedi razmisliti o lijepljenju pločica između dizala ili rampi gdje se vozila mogu ostaviti s motorom.

Mogu li koristiti teške strojeve kao što su priključak za pod ili viličar?

Da. Prilikom ugradnje R-Pločica u okruženja u kojima se koriste teški strojevi kao što su viličari, preporučujemo da se koristi naš 7-mm industrijski dovetail. Jedinstvenost ovog spoja pruža isprepleteni sustav koji je superiorniji od našeg konkurenta. U nekim slučajevima može biti potrebno pridržavati pločice. Za savjet o tome obratite se našem prodajnom timu.

Može li se R-Tile ugraditi na pod koji nije degreased i vlažan je?

Da – budući da je R-Tile labav laički sustav, može se instalirati na kontaminirane podloge i može se koristiti i u okruženjima gdje je podloga vlažna jer priključci omogućuju isparavanje.

Gdje se može instalirati R-Tile?

Svestranost R-Tile asortimana čini ga idealnim proizvodom za ugradnju u mnogim različitim okruženjima u rasponu od industrijskih i komercijalnih do domaćih aplikacija.

Treba li podlogu popraviti prije ugradnje R-Pločica?

Ne – osim područja koja imaju pukotine ili nedostaju cementne komade. U ovom slučaju, ova područja će morati biti ispunjena samo-izravnavanje spoj prije R-Tile je instaliran. Sve što je tada potrebno je pomesti ili usisati pod prije početka instalacije. Nije potrebno pjeskariti ili deterdžent oprati pod kada su pločice labave.

Zašto R-Tek isprepleteni sustavi podova?

Na prvi pogled prilikom usporedbe cijene R-Pločica s drugim sustavima podova kao što su vinil, boja ili smole, može se činiti da su R-Tek isprepleteni sustavi skuplji. Međutim, kada uzmete u obzir sljedeće točke, R-Tek pločice su otporniji proizvod koji zapravo košta manje.

-Raspon R-pločica varira u debljini od 7 mm do 4 mm u usporedbi s vinilom, bojama i smolom koje obično nisu debljine više od 1,5 mm. To daje R-Tek rasponu prednost što ste otporniji i izdržljiviji sustav podova za svoj novac.

-R-pločice se mogu položiti preko oštećenih, vlažnih ili neravnih površina i za razliku od drugih proizvoda za podove ne zahtijevaju nikakve posebne vještine za ugradnju. U većini slučajeva nije potrebno lijepiti R-pločice, čime se štedi na specijaliziranim izvođačima radova, podnim estrihima i ljepilima.

-R-Tile, nakon instalacije, može se odmah koristiti stoga postoji vrlo malo poremećaja u okolišu gdje se instalira za razliku od proizvoda konkurenata koji često mogu zahtijevati razdoblje od 24 – 48 sati prije nego što se kat može koristiti, čime se štedi novac na vremenu. To je iznimno važno prilikom ugradnje pločica u tvorničko ili montažno okruženje.

-Financijske tvrtke često su spremne financirati trošak R-Tile poda jer se ne smatra dugotrajnom imovinom i može se ponovno ukloniti i prodati. Kao labav sustav laika može se tretirati i kao imovina na računima društva i u skladu s tim svake godine zapisivanja. Postoje porezne olakšice za tvrtke da to učine.

-Ako se preselimo u nove prostorije R-pločice se mogu ukloniti i ponovno lako instalirati.

-R-Pločica se može 100% reciklirati.